Tisztelt Ügyfeleink és Kutatóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt vészhelyzet idején Vác Város Levéltára 2020. március 17-től zárva tart.

1. Ügyfélszolgálat

2020. június 2-tól ügyfélszolgálatunkat megnyitjuk, levéltárunkat személyesen is fel lehet keresni.

Kérjük, hogy az alábbiakat szíveskedjenek figyelembe venni:

  • egyszerre csak egy ügyfelet fogadunk;

  • kötelező a védőmaszk használata;

  • belépéskor fertőtlenítse a kezét;

  • tartson legalább 1,5 méteres távolságot a levéltár munkatársától.

2. Kutatószolgálat

Levéltárunk kutatószolgálata a vészhelyzet idején szünetel.

3. Ügyelet

A levéltári munkaidőben ügyeletet tart dr. Horváth Ferenc igazgató, aki a következő telefonszámon érhető el: 06-30-997-7649 és 06-27-305-444.

Kérjük, olvassák a levéltár honlapját (vacarchivum.hu) és Facebook-oldalát, ahol tájékoztatni fogjuk Önöket a változásokról.

 

***

 

Vác Város Levéltára alapításának negyedik esztendejében jutott el odáig, hogy létrehozza honlapját.

Jóllehet tisztában vagyunk az elektronikus megjelenés előnyeivel, erőinket eddig a levéltár építése, a költözködés, a működés egyéb feltételeinek megteremtése és a hagyományos formában megjelenő kiadványok közzététele kötötték le.

A honlap készítéséhez, hasznos tartalommal való megtöltéséhez nem elegendőek a hagyományos ismeretek, s erre szakmai szempontból fel kellett készülnünk és érzelmileg is rá kellett hangolódnunk.

Honlapunk nem egy lezárt, véges terjedelmű “kiadvány”, hanem olyan modern eszköz, amelynek segítségével jóval több ismeretet jóval több olvasóhoz és kutatóhoz tudunk eljuttatni egyre bővülő tartalommal. Hiba lenne tehát részünkről mellőzni ezt a lehetőséget. Szeretnénk, hogy bárki, az érdeklődő, az ügyfél, a kutató megtalálhassa benne mindazt, amit keres, de legalábbis segítséget kapjon.

Vácott, 2008 Karácsony havában

DSC_2692_kivagat_FB