Nevezetes váci családok avagy sorsfordulók a 20 században kiállítás 2012

Vác Város Levéltára október–november hónapban rendezte meg a Nevezetes váci családok – avagy sorsfordulók a 20. században című kiállítást, mely tizenegy váci család dokumentumait mutatta be. A családok által féltve őrzött, e kiállítás céljára kölcsönadott anyagot – fényképeket, iratokat és tárgyakat – levéltári dokumentumokkal egészítettük ki.

 

Éljen Május 1-je!

Vác Város Levéltárának nagy képes történelmi seregszemléje (1947–1989)

 

Az I. világháborútól a CEMÜ-székház megépítéséig - képes karácsonyi meglepetés (2011)

Vác Város Levéltárának fényképgyűjteménye - a szinte már rendszeressé váló - ajándékozás útján több darabbal is gyarapodott az utóbbi hónapokban. Galériánkban ezek közül mutatunk be néhányat, melyeket az Arcus Galéria, illetve Dömény Csaba, dr. Bardócz László, Bohus Valéria, Gráf Zoltán, Kálmán Géza, Keresztúri Gyula, Miskolci Jenőné és Sólyom Károlyné ajándékozott levéltárunknak, vagy lehetővé tette digitalizálásukat. Köszönjük nekik! Örömmel osztjuk meg látogatóinkkal e képeket, várva információikat ezekről, egyúttal további felajánlásaikat.

 

III. Váci Levéltári Nap – Ez az a város... - 100 év, 100 fénykép (2011)

Közkívánatra tesszük közzé a levéltári napon bemutatott fényképeket, melyekkel intézményünk az elmúlt években gyarapodott. A képekhez csak korlátozott mértékben tudtunk itt magyarázó szöveget illeszteni. Ugyanakkor kérünk minden Tisztelt Böngészőt, hogy ha tud valamilyen adatot, véleményt közölni az egyes képekkel kapcsolatban, azt a kép sorszámára hivatkozva, a honlap vendégkönyvében szíveskedjen megtenni. Köszönjük!

 

 

 

 

Prof. dr. Gánti Tibor életút kiállítása - kiállítási tablók (2010)

A Madách Imre Művelődési Központban bemutatott kiállítást a tudós özvegye rendezte.

 

 

 

 

Az 1956-os forradalom váci képei (2006)

Andor Károly, Pitz Pál (Vác Város Levéltára) és ismeretlen szerző képei (Váci Püspöki és Káptalani Levéltár)

 

 

Id. Hörömpő Gergely fényképei - kiállítás ( 2005, 2008)

A megalakuló városi levéltár első kiállítása volt, melynek anyagát Ipolyságon is bemutattuk 2008-ban.