Vác Város Levéltára alapításának negyedik esztendejében jutott el odáig, hogy létrehozza honlapját.

Jóllehet tisztában vagyunk az elektronikus megjelenés előnyeivel, erőinket eddig a levéltár építése, a költözködés, a működés egyéb feltételeinek megteremtése és a hagyományos formában megjelenő kiadványok közzététele kötötték le.

A honlap készítéséhez, hasznos tartalommal való megtöltéséhez nem elegendőek a hagyományos ismeretek, s erre szakmai szempontból fel kellett készülnünk és érzelmileg is rá kellett hangolódnunk.

Honlapunk nem egy lezárt, véges terjedelmű “kiadvány”, hanem olyan modern eszköz, amelynek segítségével jóval több ismeretet jóval több olvasóhoz és kutatóhoz tudunk eljuttatni egyre bővülő tartalommal. Hiba lenne tehát részünkről mellőzni ezt a lehetőséget. Szeretnénk, hogy bárki, az érdeklődő, az ügyfél, a kutató megtalálhassa benne mindazt, amit keres, de legalábbis segítséget kapjon.

Vácott, 2008 Karácsony havában

*

Honlapunk megújult. Ennek egyik része, hogy a honlap felülete egyszerűsödött. A lényegesebb változás a látogatóknak azonban nem érzékelhető, az a honlap szerkesztési lehetőségeivel kapcsolatos. Az adatokat sokkal egyszerűbben, jobban szerkeszthető módon tudjuk feltenni a honlapra. Kis türelmüket kérjük, míg a “régi rend” visszaáll.

2012 januárjában

*

Tájékoztatjuk Tisztelt Olvasóinkat, hogy honlapunk javítása, átalakítása, bővítése zajlik a következő hetekben. Emiatt átmenetileg – várhatóan december végéig – korlátozottan lesz használható honlapunk.

Addig is szíves türelmüket és elnézésüket kérjük.